In het atelier wordt gewerkt volgends de oeroude 'coiling-techniek' waarbij de vorm volledig met kleirollen is opgebouwd. Alles is 100% handgemaakt en puur, want door de handen in de klei te zetten voelen we de verbondenheid met de natuur. Verbonden met de Kempische kleigronden en gedreven door een innerlijke passie voor deze materie ontstaan nieuwe creaties.
De kracht van klei weet ons steeds te verrassen en vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit.
Het droogproces van de klei gebeurt langzaam zodat het water uit de klei kan verdampen.
Tijdens het stookproces veranderd de klei in steen. Afhankelijk van de gekozen temperatuur verkrijgt men andere kleuren en eigenschappen. Bij het stoken tot 1250 °C wordt alles waterdicht.
Er wordt telkens in 2 keer gestookt, een eerste keer in biscuitbak, waarna glazuur gemakkelijk kan worden aangebracht. Kleuren worden met een kwast aangebracht in een aantal lagen, waarna ze op een hogere temperatuur opnieuw worden gebakken.
De glazuurbak neemt enkele dagen in beslag en de temperatuur gaat van 1100 °C tot 1250 °C.